Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Studenten geëvacueerd vanwege rottende doerian

durian

Als je wel eens in Azië bent geweest dan ken je vast de exotische doerian vruchten. Geen enkele andere vrucht in de wereld heeft zo’n reputatie als de doerian. Dit komt vooral omdat het fruit hemels smaakt maar kan stinken als de hel. Het fruit stinkt zelf zo erg dat er afgelopen week meer dan 500 studenten en leraren van een universiteit in Melbourne, Australië zijn geëvacueerd nadat de geur van de vrucht de lokalen binnendrong.

Er ontstond paniek op de universiteit omdat er werd gedacht dat de geur afkomstig was van gaslek. De bron van de stank bleek echt niet gevaarlijk maar gewoon bedorven fruit. Volgens wetenschappers ruikt de geur van een doerian naar een mengeling van “terpentine, uien en gedragen sportsokken”. De geur van de doerian is zelfs zo sterk dat de vrucht op verschillende openbare plaatsen verboden is.

Tijdens de evacuatie werden de studenten en de leraren door de hulpdiensten uit het gebouw begeleid. Uiteindelijk ontdekte de brandweer de rottende doerian in een kast in de universiteitsbibliotheek Via het airconditioningssysteem kon de geur zich verspreiden. Inmiddels is de universiteit weer geopend en is de doerian weggegooid.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like