Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

WTF: Student moet 1,5 miljoen terugbetalen na foutje bank

lukemoore2

Wanneer je plotseling geld op je bank hebt staan zonder dat je weet waar het vandaan komt, kun je dit maar beter even uitzoeken voordat je het allemaal uitgeeft. Want wanneer je dit niet doet, kan het zomaar zo zijn dat je alles weer mag terug betalen. Dit overkwam de 29-jarige student Luke Moore die 1,5 miljoen euro verbraste nadat zijn bank hem per ongeluk een rekening zonder kredietlimiet toewees.

Nadat Luke in 2010 een lopende rekening, bij een niet bij naam genoemde bank nam, kwam hij 9000 euro in de min te staan zonder dat zijn rekening werd geblokkeerd. Dit was het moment dat hij besefte dat hij de eigenaar was van een bodemloze rekening en begon grote bedragen uit te geven. Luke vertelde: “Ik kocht snelle auto’s, bezocht stripclubs, snoof cocaïne en boekte luxereisjes naar Azië. Ook kocht ik een Maserati, een Aston Martin en een speedboot. Ik reed zonder shirt rond in mijn cabrio en floot naar de parkeeragentes. Puur genieten.”

Toen zijn bank erachter kwam dat ze hem een rekening hadden toegewezen zonder kredietlimiet, had Luke al zo’n 1,5 miljoen euro uitgegeven. De bank begon een rechtszaak tegen Luke en de rechter besloot dat hij het bedrag tot op de laatste cent moest gaan terugbetalen aan de bank. Inmiddels woont Luke weer bij zijn moeder, heeft hij een auto van ongeveer 800 dollar en eet hij vooral instant noodles. Toen hem werd gevraagd of hij het weer zou doen zei hij: “Nee, maar ik mis de cocaïne, strippers en snelle auto’s wel.”

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like