Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Wtf: Russische vrouw dobbert maar liefst 21 uur lang rond met luchtbedje op zee

rus

Als je met dit prachtige zomer weer besluit om even met je luchtbed op zee te gaan dobberen. Let dan wel op dat je niet al te ver afdrijft want anders kom je misschien niet meer terug. Hier kwam de 55-jarige Ooga Kuldo uit Rusland ook achter, nadat de zee haar maarliefst 11 kilometer mee sleurde uit de kust van het Griekse eiland Kreta. De vrouw dobberden bijna 21 uur lang rond op haar luchtbed, voordat ze werd teruggevonden.

De Russische vrouw was samen met haar dochter op vakantie in het Griekse stadje Rethymno, waar ze afgelopen woensdag alleen naar het strand ging. Daar besloot ze om met haar luchtbedje rond te dobberen op de golven. Het is niet duidelijk of de vrouw in slaap is gevallen, maar terwijl de vrouw op haar luchtbedje lag, dreef ze door de stroming kilometers van de kust af, richting open zee. Toen Olga na een lange tijd nog steeds niet was terug gekeerd, sloegen haar dochter en man alarm.

Diezelfde avond starte de Griekse kustwacht nog een zoekactie, maar het luchtbed was inmiddels al zo ver afgedreven dat de vrouw niet meer te zien was. Olga heeft enorm veel gelukt gehad, want nadat ze 21 uur had rond gedreven op de open zee, werd ze opgemerkt door een vliegtuigje van Frontex, het Europese grens- en kustwachtagentschap, dat eigenlijk opzoek was naar migranten op zee. Op dat moment dreef Olga op elf kilometer van de kust. Het vliegtuigje kon haar locatie doorgeven aan de Griekse kustwacht, waarna de vrouw snel kon worden opgepikt.

Toen het reddingsteam eenmaal aan was gekomen bij Olga was ze bij bewustzijn, maar volledig uitgeput omdat ze zich zolang had vastgeklampt aan haar luchtbed. Daarnaast was ze door de blootstelling aan de zon, zwaar verbrand. En omdat het ’s nachts flink was afgekoeld, was haar lichaamstemperatuur gedaald tot amper 32 graden. Ondanks dat de vrouw weer veilig aan land was werden er in het ziekenhuis hartproblemen vastgesteld. Olga maakt het nu goed en is inmiddels weer terug in Rusland.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply