Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Reiger wacht al weken voor de deur van overleden vrouw

reigers

Dat er soms een hechte band kan ontstaan tussen mens en dier blijkt maar weer eens na het merkwaardige gedrag van een reiger uit de Indische buurt in Amsterdam Oost. De reiger kwam namelijk dagelijks buurten bij een oud vrouwtje aan de Gorontalostraat. Maar jammer genoeg overleed zijn grote vriendin kort geleden, toch blijft de vogel elke dag trouw het leegstaande huis van de vrouw opzoeken.

Nadat de reiger werd opgemerkt door de auteur Simon de Waal maakte hij een foto van de eenzame reiger. Toen Simon de foto op Twitter plaatste werd hij massaal gedeeld op social media. Veel mensen vinden het bijzonder dat het dier trouw blijft wachten voor het huis van de vrouw. De voormalige eigenaresse bakte tot de dag dat ze overleed, iedere dag kipfilet voor de reiger.

Simon vroeg de buren van de overleden mevrouw naar het verhaal achter de vogel. Die vertelde: “De reiger kwam bijna dagelijks aan het begin van de avond naar het raam van het oude vrouwtje, voor kipfilet. Die braadde ze voor reiger en het beest keerde elke keer weer terug.” De reiger wacht al wekenlang tevergeefs voor de deur van de overleden vrouw. De hartverscheurende foto leverde een storm aan reacties en een hele hoop mensen treuren met de reiger mee.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like