Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Parkeerfraudeur verduistert miljoenen euro’s uit parkeermeters

Parkeerfraudeur

Als je vroeger snoep wilde kopen en je zakgeld was op kon je altijd nog proberen om het kleingeld ,dat mensen hadden achter gelaten in de parkeerautomaten, te verzamelen. Je hoefde meestal maar even te zoeken voordat je een klein fortuin bij elkaar had geraapt. Dat wist de 49-jarige Patrick R. directeur van het Belgische parkeerbedrijf Apcoa maar al te goed, alleen pakte hij het iets groter aan. De fraudeur wist namelijk in 10 jaar tijd zo’n 2 à 3 miljoen euro uit de parkeerautomaten te verduisteren.

Hij deed dit door, vanuit zijn functie als technisch directeur, medewerkers opdracht te geven om hem af en toe geldlades uit de meters te overhandigen voor een “steekproefcontrole” dit geld stak hij in zijn eigen zak. Op deze manier wist hij in 10 jaar tijd een fortuin achterover te drukken zonder dat iemand het door had. Patrick had als technisch directeur bij Apcoa toegang tot zo’n 60.000 parkeermeters door heel België en kon zo tonnen aan parkeer inkomsten voor steden zoals Brussel en Antwerpen wegsluizen.

Met het geld leidde hij samen met zijn vrouw een riant leven. Zo organiseerden ze dure tuinfeesten met champagne van Moët & Chandon, maakten ze op luxe reisjes naar onder andere Ibiza en Dubai en kochten ze een peperdure Maserati. De parkeerfraude werd uiteindelijk ontdekt door een interne controle. Het Openbaar Ministerie bevestigd dat Patrick was aangehouden op verdenking van diefstal en witwassen. De Maserati heeft de parkeerfraudeur moeten inleveren en er hangt hem een forse celstraf boven het hoofd.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like