Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Wtf: Pakistaanse ijscoman was miljonair zonder het te weten

ijs

Hoe zou het zijn om een miljoen te hebben? Dit is iets wat veel mensen zich afvragen. Zo ook de 52-jarige ijscoman Abdul Qadir uit Pakistaan. Hij was namelijk een tijdje multimiljonair zonder het te weten. De man uit een sloppenwijk van Karachi verdient normaal zo’n 3 euro per dag, maar had een bankrekening op zijn naam staan met daarop omgerekend meer dan 16 miljoen euro.

De ijscoman kwam erachter toen de Pakistaanse opsporingsdienst hem benaderde en er vragen over stelde. Zijn naam was opgedoken in een onderzoek naar verdachte transacties op meer dan zeventig bankrekeningen. Er zouden via deze rekeningen miljoenen zijn weggesluisd. De transacties zouden terug te leiden zijn naar oud-president Asif Ali Zardari, die werd afgezet na onthullingen in de Panama Papers.

De ijscoman stelt dat hij slachtoffer is geworden van identiteitsfraude. Hij zegt dat hij nooit heeft geweten dat hij een bankrekening had. Hoewel de rekening wel is geopend met een kopie van zijn identiteitsbewijs, gelooft de opsporingsdienst hem wel. Abdul heeft laten weten dat hij namelijk niet kan lezen of schrijven, dus hij had nooit zelf kunnen tekenen voor de transacties.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like