Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Oudste Amerikaanse gevangene (100) vrijgekomen

maffia2

Als je in Amerika een zwaar misdrijf begaat loop je de kans om tot het einde van je leven achter de tralies te belanden. Of je dan ooit terug zal keren in maatschappij is nog maar de vraag. Iets wat de honderdjaar oude maffiabaas John ’Sonny’ Franzese nog wel mee zal maken. Hij verliet namelijk gisteren het gevangenisziekenhuis in een rolstoel als oudste staatsgevangene van de VS.

Franzese was in de jaren zestig een maffiabaas behorende bij de beruchte Colombo-familie in New York. Hij zat het grootste deel van zijn straf uit voor een bankoverval, waarvoor hij 50 jaar celstraf had gekregen. In de voorgaande jaren werd de oude maffialeider meerdere keren voorwaardelijk vrijgelaten maar hij waagde zich telkens weer op het verkeerde pad. Hij werd in 2010 voor het laatste veroordeeld vanwege het afpersen van stripclubs en een pizzeria. Franzese had toen inmiddels de respectabele leeftijd bereikt van 93 jaar.

In al de tijd die Franzese vast heeft gezeten zou hij nooit iemand hebben verlinkt. Hiervoor hebben sommige ‘veteranen’ bij de FBI grote bewondering voor. Een oud-FBI-agent die Franzese meerdere keren arresteerde nadat hij voorwaardelijk was vrijgelaten vertelde: “Ik kan het bijna niet geloven dat hij in al die jaren nooit iemand heeft verraden” De honderd jaar oude maffiabaas hoopt dit keer wel in vrijheid te kunnen blijven leven. Hij is van plan om bij zijn dochter te gaan wonen.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like