Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Onderzoek toont aan dat verliefdheid bij vrouwen hetzelfde werkt als virus

lovesick

Dat vrouwen rare wezens zijn blijkt maar weer, want uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat vrouwen zich letterlijk ziek kunnen voelen van verliefdheid. Dat komt doordat vrouwen wanneer ze verliefd zijn een bepaald soort eiwit aanmaken dat normaalgesproken wordt gebruikt om infectie te bestrijden. Je zou dus kunnen zeggen dat vrouwen die verliefd zijn dezelfde lichamelijke veranderingen zouden ervaren als mensen die kampen met een virus.

Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Californië in Los Angeles (UCLA). Volgens de UCLA-wetenschappers, zit het ziek zijn van verliefdheid dus niet alleen tussen de oren, maar kan het dus ook gepaard gaan met fysiologische veranderingen. Om dit te onderzoeken namen de wetenschappers bij 47 verliefde jonge vrouwen bloedmonsters af. Ze ontdekten dat hun lichaam tijdens het verliefd zijn het eiwit interferon produceerde, dat normaal gesproken wordt ingezet om infecties te bestrijden. Zodra de verliefdheid afneemt, neemt ook de concentratie van het eiwit af.

Het onderzoek had als doel om te ontdekken hoe verliefdheid van invloed is op de genen die het immuunsysteem beïnvloeden. De bevindingen van het onderzoek zouden het theoretisch gezien ook mogelijk kunnen maken te meten of mensen wel écht verliefd zijn en wanneer die verliefdheid weer afneemt.Of mannen ook ziek kunnen zijn van verliefdheid is niet bekend. Mannen werden niet opgenomen in de studie. De onderzoekers hebben wel te kennen gegeven ook verliefde mannen te willen bestuderen.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like