Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Nederlandse studenten storten met een lift in Brazilië twaalf verdiepingen omlaag

lift1

Als je in de lift stapt hangt er vaak een bordje met daarop het maximaal aantal mensen dat is toegestaan in de lift. Zo’n bordje hangt er natuurlijk niet voor niks. Dit bewijst zich maar weer nadat er een groepje Nederlandse studenten op studiereis waren in de Braziliaanse miljoenenstad Rio de Janeiro. Nadat ze met z’n achten in de lift van hun hotel stapten, storten deze twaalf verdiepingen omlaag. Twee van de acht Nederlanders liggen met zware verwondingen in het ziekenhuis.

De acht studenten studeren aan de Nyenrode Business Universiteit en zijn met een groep van 36 op studiereis in Brazilië. Één van hen is Matthias Walgers, hij vertelde: “Nadat we ons dagprogramma hadden gedraaid, waren we wat gaan drinken in de rooftop bar van ons hotel, Mar Ipanema. Toen we klaar waren stapten we met z’n achten in de lift. Terwijl de liftdeuren nog open stonden, hoorde we ineens een enorme knal en veranderde de hotellift in een vrijval. Toen we met een enorme knal in de kelder van het hotel terecht kwamen vloog het plafond eruit en braken alle spiegels.

Zelf kwam Matthias ervanaf met een paar kneuzingen, maar enkele andere studenten waren zwaargewond en konden niet meer staan. Met ambulances werden de acht onfortuinlijke studenten naar ziekenhuizen gebracht. Een van de studenten brak beide enkels en is inmiddels geopereerd. Een andere studente brak een ruggenwervel. Beiden liggen voor de zekerheid nog op de intensive care. Matthias vertelde: “We zijn natuurlijk heel erg geschrokken, gelukkig hebben we echt veel steun aan de andere studenten. We kijken nu wie er terug naar Nederland kan en wil. We zijn nog in hetzelfde hotel. En ja, ik ben maar gewoon met de lift naar mijn kamer gegaan.’

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like