Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Wtf: Nederlander wint met lotterij boekwinkel in Wales

boeken1

Als je meedoet aan een lotterij ga je natuurlijk altijd voor de winst. Maar wat nou als je wint en de hoofdprijs is iets wat je normale leven op zijn kop zet. Dit overkwam de 30-jarige Nederlander Cies-jan van Heerden. Nadat hij meedeed met een lotterij won hij namelijk een boekwinkel in Wales. Cies-jan had even een momentje voor zichzelf nodig nadat hij het nieuwe hoorde. Maar uiteindelijk besloot hij er toch voor te gaan!

De Nederlander die sinds een jaar in Wales woont, won de Bookends Bookshop in Cardigan nadat hij voor meer dan 20 pond aan boeken kocht en daardoor automatisch meedeed aan de lotterij. Eigenaar Paul Morris (57) wilde van zijn boekenzaak af vanwege gezondheidsklachten. Wat hij niet wilde: dat Bookends Bookshop ten prooi zou vallen aan een grote keten. Daarom besloot hij de lotterij te organiseren. Cies-jan vertelde: “Ik dacht: hoe groot is nou de kans dat ik win? Tot ik vorige week hoorde dat het zo was.”

Cies-jan werkt normaal geproken bij boeren die door ziekte of vakantie niet in staat zijn om hun boerderij te runnen. Maar vanaf 5 november is hij dus ook eigenaar van een boekhandel. Hij vertelde “Ik ga er gewoon voor. Ik ben wel redelijk avontuurlijk.” Cies-jan noemt het eventuele risico ‘niet supergroot’. “Omdat ik de winkel natuurlijk gewoon heb gewonnen. En het een een zaak is met veel tweedehands boeken. Paul Morris denkt in ieder geval dat hij ‘met dank aan het lot’ een geschikte opvolger heeft gevolgen. Hij vertelde: “CJ is belezen en intelligent’’.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like