Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Wtf: Baasje die hond Hitlergroet leert, wordt veroordeeld voor haatmisdrijf

mops

Je hond trucjes aanleren zoals een poot geven, omrollen of dood gaan liggen is niet zo heel erg bijzonder meer. Daarom besloot de Schotse Mark Meechan de mopshond van zijn vriendin de Hitlergroet aan te leren. Helaas voor hem kon de rechter het gewaagde trucje wat minder waarderen en werd hij veroordeeld voor “een haatmisdrijf” .

De man zelf noemde zijn actie een grap, maar volgens de rechter had hij moeten inzien dat hij ‘grof beledigend’ en antisemitisch bezig was. De 30-jarige Mark uit Coatbridge zag al helemaal voor zich hoe het hondje zijn pootje omhoog zou houden wanneer er iemand ‘Sieg Heil’ zou roepen. Hij vertelde: “Mijn vriendin zegt altijd maar dat hij zo schattig is, dus daar wilde ik wat aan doen. Het leek me gewoon grappig”.

De politie was het daar dus alleen wat minder mee eens. Nadat het filmpje van het online verscheen kwamen er verschillende aangiftes binnen bij de politie. Uiteindelijk werd Mark door de rechter veroordeeld voor “een haatmisdrijf” en hoort hij volgende maand welke straf hij precies krijgt. De arrestatie van de man moet dienen als een signaal voor anderen. “Extreemrechtse hondjes worden niet getolereerd” Aldus de Schotse politie.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like