Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Wtf: Mona Lisa met snor geveild voor ruim zes ton

mono

Je zou denken dat snorretjes tekenen op afbeeldingen van bekende figuren kinderachtig en flauw is. Maar kunstkenners kunnen dit blijkbaar wel waarderen. Zo zou er in Parijs namelijk een kopie van De Mona Lisa, die in 1964 door Marcel Duchamp werd voorzien van een snorretje en een sik, zijn verkocht voor maar liefst 631.500.

Wie de nieuwe eigenaar is van het dadaïstische schilderij van Duchamp houdt veilinghuis Sotheby’s geheim. De waarde van het kunstwerk werd van te voren geschat op 400.000 tot 600.000 euro. Het werk van Duchamp is veel besproken en drijft de spot met kunst en de gevestigde orde uit die tijd, ze noemde hem dan ook wel de vader van de conceptuele kunst. De besnorde Mona Lisa werd dan ook gezien als een aanval op de traditionele kunst.

De originele naam van het kunstwerk is L.H.O.O.Q., een verbastering van het Engelse look (kijk). In het Frans uitgesproken klinkt het als ‘elle a chaud au cul’, wat neerkomt op ‘ze is geil’. In totaal werden er 110 kunstwerken geveild, waaronder negen van Duchamp, met een totaalopbrengst van 3,9 miljoen euro.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like