Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Minister geeft Indiase bruiden knuppels tegen dronken echtgenoten

knuppel2

Een huwelijk gaat natuurlijk niet altijd over rozen. Een kleine woordenwisseling op zijn tijd hoort er nou eenmaal bij. Maar in sommige huwelijken kan het er soms best hard aan toe gaan, vooral wanneer de echtgenoot een slok teveel op heeft. De Indiase minister Gopal Bhargava wilde hier een stokje voor steken en daarom besloot hij om honderden Indiase bruiden een houten knuppel als huwelijksgeschenk te geven.

De eerste moeri’s zoals de houten knuppels van ongeveer 30 centimeter lang worden genoemd, deelde de minister uit op een grote huwelijksceremonie in de Indiase deelstaat Madhya Pradesh. Op deze dag trouwden er zo’n 700 vrouwen. Iedere houten knuppel is gegraveerd met een andere boodschap, zoals ‘voor gewelddadige dronkaards’ en ‘de politie zal niet ingrijpen’. Volgens de minister heeft de knuppel verschillende functies, zo kunnen vrouwen ze gebruiken bij het wassen van kleding. Maar wanneer hun mannen niet luisteren of gewelddadig worden, zijn ze ook bruikbaar als zelfverdedigingswapen.

De minister kwam op het idee nadat er verschillende vrouwen hem vertelden dat hun echtgenoten gewelddadig werden als ze hadden gedronken. Hij vertelt dan ook “De moeri’s zijn niet bedoeld om vrouwen aan te sporen om geweld te gebruiken, maar de houten knuppel dient juist om geweld te voorkomen.” De minister kondigde aan dat hij in totaal 10.000 mogri’s heeft besteld. Na een maand wil hij het effect vaststellen door middel van een enquête. Bij succes wil hij het initiatief naar andere regio’s uitbreiden.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like