Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Meisje met huidaandoening verandert haar lichaam in levend kunstwerk

ash3

Als je al vanaf de basisschool bent gepest vanwege een huidziekte waarmee je bent geboren is het niet makkelijk om jezelf te accepteren zoals je bent. Maar sommige mensen weten ondanks de pesterijen toch nog de schoonheid in te zien van hun aandoening. Zo ook de 21-jarige Ash Soto, nadat ze met een stift haar de witte vlekken op haar lichaam begon te omlijnen veranderden ze zichzelf in een levend kunstwerk.

Ash heeft de auto-immuunziekte Vitilgo waardoor er op bepaalde plekken geen pigment op haar huid heeft. Al vanaf jongs af aan is ze gepest met haar aandoening waardoor ze zich altijd al heeft geschaamd voor haar huid. Zo werd ze vaak dalmatiër genoemd of zeiden ze tegen haar dat ze met bleekwater zou hebben gedoucht. Hierdoor durfden ze zichzelf niet meer in het openbaar te vertonen zonder korte mouwen.

Maar dit veranderden nadat ze op een dag de witte vlekken op haar huid begon te omlijnen met een zwarte stift. Hierdoor begon ze de schoonheid van aan aandoening in te zien en is ze tot een keerpunt gekomen in haar leven. Door de vlekken op haar lichaam in te vullen met verschillende kleuren en haar lichaam te veranderen in een kunstwerk wil ze ervoor zorgen dat mensen met een huidaandoening worden geaccepteerd zoals ze zijn.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like