Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Man wil 2 miljoen vangen, moet 10.000 euro betalen

postcode

Iedereen die wel eens aan de loterij heeft meespeelt droomt er zonder twijfel van om een keer die hoofdprijs te winnen. Maar als je deze prijs misloopt, omdat er toevallig die ene keer niet genoeg geld op je rekening staat, dan heb je echt pech. Hier dacht de Limburger Kamal Maihouane toch iets anders over. Want nadat dit hem overkwam, besloot hij de Nationale Postcodeloterij voor de recht te slepen. 

De Limburger speelt iedere maand mee met de Postcodeloterij met vier loten. Toen de Postcodekanjer van maar liefst 43,9 miljoen euro in januari vorig jaar in zijn wijk viel, dacht hij dat hij miljonair was. Maar omdat Kamal niet genoeg geld op zijn rekening had staan, kon de Postcodeloterij het bedrag van de loten niet afschrijven. Omdat hij wel geld genoeg zou hebben gehad als de loterij twee loten had afgeschreven, meent de beste man recht te hebben op twee miljoen euro.

Via de rechter hoopte hij alsnog een miljoenenbedrag binnen te halen van de Postcodeloterij. Maar die dacht hier iets anders over. De rechter vertelde: “Het is de verplichting en daarmee de eigen verantwoordelijkheid van de deelnemer om zorg te dragen voor voldoende saldo op zijn rekening om de incasso te kunnen uitvoeren.” Doordat Kamal de rechtszaak heeft verloren, loopt hij niet alleen een miljoenenprijs mis. Hij moet ook nog eens de proceskosten van ruim 10.000 euro betalen. 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like