Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Man vindt hagedis in zak veldsla Albert Heijn

Hagedis Appie

Als je een zak met sla koopt bij de Albert Heijn, dan zou je toch verwachten dat hier vooral sla in zou zitten. Maar soms zit er tussen de sla ook een verstekeling verstopt. Het overkwam Norbert de Veen uit Zwaanshoek die een verbaasd opkeek toen hij zijn zak met veldsla opende en er een hagedis de zak schoot.

Nadat Norbert een deel van de sla had gebruikt voor een maaltijd stopte hij de zak weer terug in de koelkast. Toen hij de zak voor een tweede keer wilde gebruiken schoot plotseling een hagedis over zijn tafel heen. Norbert pakte een glazen stolp en wist hem te vangen, vervolgens kreeg hij de toepasselijke naam ‘Appie’ de hagedis. Norbert wist in eerste instantie niet zo goed wat hij met de hagedis aan moest. Gelukkig wees een van zijn vriendinnen die naast dierentuin Artisklas in Haarlem woont, hem op de diensten van de dierenopvang. Daar bleek het te gaan om een zogenaamde ruïnehagedis afkomstig uit Italië.

Volgens dierenverzorger Harald Ames heeft Appie ontzettend veel geluk gehad. De hagedis had namelijk zijn leven in de zak sla grotendeels doorbracht in de koeling. Daardoor belandde het koudbloedige dier in een soort winterslaap en kon hij het overleven. Albert Heijn bevestigt de vondst van het dier. De supermarktketen zegt dat de sla gecontroleerd is, maar dat het dier blijkbaar toch een kans zag om in de zak terecht te komen. Norbert kreeg een waardebon als goedmaker en Appie zit op het moment in een terrarium bij Artisklas, waar hij sinds afgelopen zaterdag verblijft.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like