Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Wtf: Man hoest bloedstolsel op in vorm van rechterlong

bloedjes

Als je het aan je hart hebt kan je wel eens bloedstolsels ophoesten. Maar wat een 36-jarige hartpatiënt uit Amerika overkwam dat is wel heel wonderlijk. Toen hij op de intensive care in het ziekenhuis in San Francisco lag hoestte hij namelijk een enorm bloedstolsel op in de vorm van zijn rechterlong.

Specialist Georg Wieselthaler van het ziekenhuis waar de man werd behandeld, kon zijn ogen niet geloven toen hij het zag. De bloedklont was maar liefst 15 centimeter lang en is een vrijwel perfecte afdruk van een stuk rechterlong. De arts omschrijft het stolsel als een zogenoemde ‘bronchiaalboom’ een deel van de vertakkingen in de longen. De zieke man arriveerde met ernstige hartklachten in het ziekenhuis waarna hij werd aangesloten op een speciale pomp die zorgt voor een goede doorstroming van bloed in de aderen. Door dat apparaat kunnen echter bloedstolsels ontstaan die zich bijvoorbeeld in de longen ophopen.

In het geval van de Amerikaanse patiënt leken de behandelingen in eerste instantie te helpen. Terwijl hij op de intensive care lag, hoestte de man volgens de longarts dagenlang. In eerste instantie spuugde hij alleen flintertjes gestold bloed uit, maar uiteindelijk met grote kracht het opmerkelijke ‘koraal’.  “De man was erg opgelucht toen hij af was van de prop die in zijn longen zat”. Helaas heeft de Amerikaan na het ophoesten van de prop nog een week geleefd. Hij stierf, zo benadrukt de longarts, uiteindelijk aan hartfalen.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like