Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

WTF: Man is al 7 jaar bevriend met haai die altijd knuffeltjes komt halen

download_1

Een typisch gevalletje: ‘liever hij dan ik’, dacht je waarschijnlijk toen je deze kop las. Maar het is echt waar: de Australische duiker Rick Anderson is bevriend met een haai. Steeds als hij gaat duiken en hij de vrouwelijke stierkophaai tegenkomt, komt ze even een knuffel halen. 

Rick Anderson doet al 27 jaar aan duiken en runt zijn eigen duikschool. Zijn bijzondere vriendin leerde hij kennen toen ze nog een kleine haai was.  ,,Ik begon een jaar of zeven geleden met haar te spelen toen ze amper 15 centimeter groot was,” vertelt hij aan The Dodo. Hij herkent haar aan haar rug. Inmiddels is de haai 1.80 m groot. De Australiër benaderde haar tot ze aan hem gewend raakte. “Ik nam haar in mijn hand en praatte tegen haar door mijn ademautomaat. Toen ik haar later weer tegenkwam, herkende ze me en kwam ze steeds naar me toe. Als ik nu langs haar zwem, tikt ze tegen mijn benen tot ik haar knuffel.” 

Rick Anderson hoopt dat zijn verhaal mensen laat zien dat we niet altijd bang hoeven te zijn voor haaien. Volgens hem is het de grootste misvatting dat haaien moordenaars zijn. Toch vindt de duiker zijn vriendschap vrij bizar en ook zijn collegaduikers zijn verbaasd als ze zijn verhaal horen. “De meeste duikers hebben dit nog nooit meegemaakt en kunnen het bijna niet geloven.” En eerlijk is eerlijk: bijzonder is het! 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like