Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Leeuwin adopteert springbokje alsof het haar eigen welpje is

antilope1

Normaal gesproken zou een leeuwin een antilope zien als prooi om op te jagen en hem vervolgens te doden. Maar de Amerikaanse natuurfotograaf Gordon Donovan heeft in het Etosha National Park in Namibië een wel heel ongebruikelijk tafereel vastgelegd. Namelijk een volwassen leeuwin die zich liefdevol ontfermt over een jong antilope kalfje alsof het haar eigen welpje is.

De fotograaf geloofde zijn ogen niet toen hij zag dat de leeuwin het kansloze bokje te pakken kreeg. Hij vertelde: “Ik verwachtte niks anders dan moord, maar in plaats daarvan begon de carnivoor het waarschijnlijk pasgeboren antilope jong uitgebreid te wassen en koesteren. De leeuwin beschermde het bokje ook tegen andere leeuwen in de buurt. Ze behandelde het dier als haar kind en leek het liefdevol te hebben geadopteerd.” Volgens de medewerkers van het natuurpark waren de welpjes van de leeuwin kort daarvoor doodgebeten door een dominant mannetje.

De fotograaf vertelde: “Ze projecteerde haar moederinstinct op een potentiële, natuurlijke prooi: de antilope”. Ondanks dat de kiekjes van de zorgzaam ogende leeuwin en het springbokjes ontzettend schattig en vertederend zijn, liet deskundige Craig Parker, die gespecialiseerd is in het gedrag van leeuwen weten dat de leeuwin de antilope zeer waarschijnlijk al heeft opgegeten. Hij verteld: “Het is heel normaal dat katachtigen geruime tijd met hun prooi spelen. Dat kan er heel zachtaardig uitzien, maar het eindigt altijd in drama.”

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like