Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Kostbare 17de eeuwse viool verwoest na vliegreis in vrachtruim

viool1

Als je bij een vliegtuig maatschappij aangeeft dat ze je bagage met zorg moeten behandelen, dan ga je er toch van uit dat dit ook gebeurd. Dit dacht musicus Myrna Herzog ook, maar het tegendeel bleek waar te zijn. Want toen ze na een vliegreis van Rio de Janiro naar Tel Aviv haar bagage van de band wilde halen kreeg ze bijna een zenuwinzinking. Haar 17de eeuwse viool die ze had meegenomen op haar reis was namelijk compleet vernield in het vrachtruim van het vliegtuig.

De Braziliaanse muzikaal directeur en dirigente van het Duitse Phoenix Ensemble was woedend nadat ze haar gekraakte viool van de band haalden. Ze plaatste dan ook een foto op Facebook met als onderschrift: “Alitalia haat muzikanten!” Volgens Herzog had de vliegmaatschappij belooft dat ze het instrument met zorg aan boord van het vliegtuig zouden brengen. Kennelijk is het kostbare instrument niet, zoals belooft, in de cabine maar in het laadruim van het vliegtuig terechtgekomen. Hier is het 17de eeuwse instrument zodanig beschadigd geraakt dat er niet meer op gespeeld kan worden.

Alleen nu rijst de vraag of het verhaal van Herzog wel zo geloofwaardig is. Want waarom zou je zo’n onvervangbaar en duur instrument niet verzekeren voor dit soort ongevallen. Of de schade nog te herstellen is dat is de vraag. Maar volgens de Vlaamse vioolbouwer Thomas Meuwissen is Herzogs viola da gamba niet onherstelbaar is beschadigd. Ondanks dat is de muzikant furieus, ze heeft dan ook een klacht ingediend bij de vliegmaatschappij en eist een schadevergoeding. Of ze deze ook zal krijgen dat is niet bekend.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like