Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Koe die per ongeluk EU uit liep mag toch blijven leven

penka1

Sommige Europese landen hanteren strenge grenscontroles en dat is maar goed ook want als dit niet zou gebeuren zou iedereen zomaar Europa kunnen binnendringen. Hier kwam de Bulgaarse koe Penka ook achter nadat ze per ongeluk Europa  uit liep om te gaan grazen in een Servisch weiland.

Haar tripje naar het weiland in Servië kosten de Bulgaarse koe bijna haar leven. De koe had tijdens haar uitstapje de Europese grenzen overschreden en volgens de wetgeving mag een dier dan niet worden teruggevoerd. Normaal gesproken zou de koe een spuitje krijgen, maar de Bulgaarse autoriteiten maakten een uitzondering. Een dierenarts heeft namelijk uitgesloten dat de drachtige Penka ziektes heeft opgelopen tijden haar uitje naar Servië. De koe verliet afgelopen maand haar kudde omdat het gras veel groener leek aan de andere kant van de grens. Toen haar eigenaar Ivan Haralampiev haar wilde terug halen, bleek dit niet zo makkelijk te gaan als hij had gedacht.

Volgens de Europese wetgeving mag een dier dat buiten de grenzen is geweest niet meer terugkeren vanwege besmettingsgevaar. Veel mensen trokken zich het lot van Penka aan, onder wie ex-Beatle Paul McCartney. Ze besloten een petitie te startte om de koe terug te laten keren naar haar vertrouwde kudden. De Bulgaarse minister van landbouw liet weten: “We zullen zien of er een uitzondering kan worden gemaakt”. Inmiddels is Penka weer terug bij de groep runderen en staat ze met z’n alle weer lekker te grazen in de Bulgaarse weilanden.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply