Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Wtf: Jongeren ontwikkelen door het vele smartphone gebruik uitsteeksel onderaan schedel

e-skull

Je zou het niet denken maar wij mensen zijn nog altijd niet uit geëvalueerd. Dat bewijst zich maar weer nadat Australische onderzoekers een opmerkelijke ontdekking hebben gedaan. Bij het bestuderen van honderden röntgenfoto’s van jongeren, ontdekte ze dat bepaalde jongeren een ‘hoorntje’ bleken te ontwikkelen aan de basis van hun schedel. Dit ‘hoorntje’ zou zich ontwikkelingen door het vele smartphone gebruik. Het bijzondere fenomeen wordt dan ook wel de smartphoneschedel genoemd.

Het onderzoek werd gedaan door David Shahar en Mark Sayers van de University of the Sunshine Coast. In 2016 begonnen ze hun onderzoek met een stapel röntgenfoto’s. Volgens de onderzoekers is bij schedels van jongeren steeds vaker een uitstekend botje te zien. De onderzoekers onderzochten de afgelopen jaren de schedels van talloze jongeren tussen de 18 en 30 jaar. De vergroeiing op die plek is in de meeste gevallen enkele millimeters. Bij sommigen was het stukje uitstekend bot een paar centimeter lang.

Volgens de onderzoekers is de oorzaak van het uitsteeksel aan de schedel het vele smartphone gebruikt. Omdat ons lichaam is niet gemaakt om naar beneden te kijken, worden de spieren in de nek steeds vaker gebruikt. Het lichaam anticipeert hierop door extra botvorming in het gebied dat zwaarder belast wordt. David vertelt: “Het is een lichamelijke reactie op ons alledaagse gedrag.” Maar er klinkt veel kritiek op die hypothese, want er zouden meerdere oorzaken kunnen zijn voor het ontstaan van dit bijzondere uitsteeksel. Het is mogelijk dat een slechte houding bijdraagt aan de ontwikkeling van de botmassa, maar hard bewijs is er nog niet voor gevonden.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like