Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Jongen vliegt per ongeluk naar Sydney in Canada in plaats van Australië

milanschipper

Veel Nederlandse jongeren vertrekken na het behalen van hun diploma naar Australië om vakantie te vieren en te gaan werken. Dit was ook het plan van Milan Schipper uit Vaassen, alleen verliep dit iets anders dan hij had gedacht. Want door een klein foutje tijdens het bestellen van zijn vliegticket kwam hij niet terecht in het zonnige, Australische Sydney maar in besneeuwde, Canadese Sydney.

Toen hij met zijn stapeltje papieren in zijn hand op de luchthaven stond, ging hij er nog vanuit dat hij onderweg was naar de juiste bestemming. Op zijn vliegticket, waar hij achthonderd euro voor had betaald, stonden de Landcodes AMS voor Schiphol en YQY voor Sydney. Wist hij veel dat het Australische Sydney de code SYD heeft. Toen hij eenmaal met het vliegtuig in de lucht zat en naar het beeldscherm met de vluchtinformatie keek dacht hij: “Shit, we gaan naar rechts in plaats van naar links, dit is toch niet de bedoeling?!” Toen hij beter keek zag hij dat er Sydney, Nova Scotia, op het scherm stond. Hiernaast zou het op deze bestemming niet plus 25 maar min 20 graden zijn, een flink verschil van 45 graden.

Milan vertelde: “De eerste twintig minuten heb ik in m’n hoofd keihard zitten schelden.” Toen hij na twee overstappen op Chicago en Toronto op het plattelandsvliegveld van Sydney stond, moest iedereen vanuit het vliegtuig snel naar binnen, want er zou een sneeuwstorm aankomen. Hier vroeg hij aan de medewerkers of hij zijn vlucht kon om boeken zodat hij zijn reis naar Sydney, Australië kon vervolgen. Hiervoor zou hij nog 33 uur moeten vliegen en ongeveer 1500 euro betalen. “Laat maar zitten, dacht ik. Ik wilde naar huis. Ik was doodop.”

“M’n vader heeft uiteindelijk vanuit Nederland een ticket voor me geregeld bij Easy Jet voor zo’n 500 euro, om terug naar Nederland te vliegen. Dat moesten we trouwens met appjes overleggen, want bellen lukte niet met m’n telefoon.” Achteraf kan Milan er wel om lachen Hij zei: “Ik heb een mooi verhaal om later aan m’n kleinkinderen te vertellen. M’n vrienden zeggen allemaal wel: dit is echt iets voor jou. Ik ben een beetje onhandig.”

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like