Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Wtf: Italiaanse ijssalon krijgt 2000 euro boete voor ijsje van 25 euro

ijsje

Dat je voor het lekkerste ijs van de wereld net iets meer moet betalen klinkt logisch, maar je kan ook overdrijven. Dat blijkt wel, want een ijssalon in de Italiaanse stad Florence kreeg namelijk een boete van de politie omdat ze een toerist uit Taiwan hadden opgelicht. Een medewerkster van de ijssalon rekende namelijk maar liefst 25 euro voor wat later een doodgewoon ijsje bleek te zijn.

De toerist werd opgelicht in hartje Florence nadat hij werd verleid om het lekkerste ijs van de wereld te proeven. De bedriegerij kwam aan het licht nadat de toerist bij zijn reisleider had geklaagd over de belachelijk hoge prijs van het ijsje. Volgens de vakantievierder had de verkoper van de ijssalon gezegd: “Onze ijsjes zijn gewoon zo duur, omdat ze zo extreem lekker zijn”. De reisleider besloot de politie erbij te halen om zo het gesjoemel te stoppen.

Volgens de politie komen soortgelijke praktijken op grote schaal voor in Italië. Vooral in de buurt van toeristische hotspots in met name Florence, Venetië en Rome. Ze vertelde: “Om die reden controleren we strenger dan ooit op mogelijke misstanden bij restaurants, winkels en cafés. Doen we dat niet, dan ontstaat er in het buitenland een armoedige indruk van onze horeca.”

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like