Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Innovatieve Fries bouwt gevel om tot garagedeur

garage

Als je bij de gemeente een aanvraag doet voor een bouwvergunning kunnen ze soms wel eens lastig doen. Vooral als ze denken dat de verbouwing het straatbeeld zal beïnvloeden. Dit is iets waar Hayo de Vries uit het Friese Woudsend alles vanaf weet. Hij kreeg namelijk geen toestemming van de gemeente om de gevel van zijn woning af te breken in ruil voor een garagedeur. Daarom bedacht hij een manier om zijn gevel om te bouwen tot garagedeur.

Hij wilde graag achter zijn eigen huis een garage hebben en kocht daarom een kleine arbeiderswoning die aan zijn eigen woning grenst om deze om te bouwen tot garage. Omdat de gemeente geen toestemming gaf om de gevel van de arbeiderswoning af te breken moest hij iets anders bedenken. De innovatieve Fries liet het er in ieder geval niet bij zitten, want hoe dan ook: de garage moest er komen. 

Om zowel de gemeente als hemzelf tevreden te houden, wist hij de gulden middenweg te vinden door de gevel om te toveren tot garagedeur. Het idee voor de beweegbare gevel is ontstaan tijdens een boottocht. Eigenaar Hayo de Vries: “Op een gegeven moment varen wij met de boot langs de sluizen van Stavoren. Ik zie die dikke sluisdeuren daar draaien en ik denk: ‘Ferdikke, als die deuren kunnen draaien, dan kan de muur van het huis ook draaien!” De beweegbare gevel is volledig intact gebleven, inclusief bloembakken.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like