Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Hond ruim 200 kilometer uit de Thaise kust gered door olieboorders

hondj

Dat honden ontzettend sterkte dieren zijn met een uitzonderlijk uithoudingsvermogen bewijst zich maar weer. Afgelopen week zou een moedige hond in de Golf van Thailand vermoedelijk zo’n 220 kilometer in zee hebben gezwommen voordat hij gered kon worden door werknemers van een boorplatform.

Afgelopen vrijdagen zagen werklieden van het boorplatform de kop van de hond boven de golven uitkomen terwijl hij door de zee zwom. Een medewerker vertelde: “Het weer was rustig en het water dus ook. Als de golven iets groter waren geweest, hadden we de hond niet kunnen zien.” De hond was wanhopig opzoek naar een plek uit te rusten en klom op de grote metalen constructie van het boorplatform.

Nadat de werklieden de hond wisten te redden door hem met een touw om zijn lijf het platform op te tillen, bleek hij uitgeput te zijn van zijn lange zwemtocht. De hond was erg rustig en blafte of gromde niet. Tijdens het zwemmen was de hond veel vocht verloren maar na dat hij wat te eten en drinken had gekregen, knapte hij al snel weer op.Hij kon twee nachten bij de werklieden op het boorplatform blijven slapen voordat hij op een olietanker werd gezet die hem aan wal zette in het zuiden van Thailand.

De hond werd door de dierenarts nagekeken en bleek helemaal gezond. Waar de hond precies vandaan kwam en of hij het hele stuk echt gezwommen heeft is niet duidelijk. Door het team op het boorplatform wordt geloofd dat hij het hele eind heeft gezwommen maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat de hond van een vissersboot is gevallen of gesprongen. Een van de medewerkers van het platform heeft al aangegeven dat hij de hond graag zou adopteren als blijkt dat de bruine viervoeter geen baasje heeft.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like