Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Wtf: Grote commotie om grijnzende naakte man op dode haai

haai

Visfoto’s, wie kent ze niet?! Je hebt ze vast wel eens op social media voorbij zien komen, mannen die met hun gevangen vis als trofee op de foto gaan. Maar om dit nou naakt op een bedreigde diersoort te doen, dat schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Zo is er op Twitter een hoop commotie ontstaan nadat er een foto werd geplaatst van een naakte man die grijzend bovenop een dode haai ligt.

De jacht op de man begon nadat de Britse presentatrice, en maker van natuurdocumentaires, Anneka Svenska, de foto van de man online zette met als onderschrift: “Wie is deze man? Alsjeblieft, help om hem te vinden zodat we hem kunnen vragen waarom hij dit doet? Wat is er grappig aan het vernederen en afslachten van dieren?” Gelijk nadat de foto online stond, werd er beweerd dat de man op de foto de Amerikaanse footballcoach Jim McElwain zou zijn. Toen Jim werd benaderd door de Amerikaanse media gaf hij aan dat hij dat hij niet de blote van de foto zou zijn geweest.

Ook de Amerikaanse jager Jimmy John Liautaud wordt verdacht. De jager staat erom bekend vaak op de foto te gaan met zijn jachttrofeeën. Er doken eerder foto’s van hem op met een dode olifant, neushoorn en bruine beer. De jager heeft nog niet op de beschuldigingen gereageerd. In een interview in 2015 gaf hij aan niet meer op groot wild te jagen. Dierenrechtenorganisaties spreken hun afschuw uit over het tafereel. Het is nog niet bekend wie de man zou zijn.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like