Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

WTF: Fransman vindt 100 kilo goud in geërfd huis

gold3

Wanneer je een welgesteld familielid kwijtraakt en je het huis erft, bestaat er een grote kans dat je op iets waardevols stuit wanneer je met de meubels gaat slepen. Dit overkwam een Fransman uit Évreux in Normandië. Hij vond 100 kilo aan goud in het huis dat hij had geërfd. Het goud heeft een waarde van zo’n 3,5 miljoen euro en was volgens de veilingmeester extreem goed verstopt.

De nieuwe eigenaar van het enorme huis vond de goudstaven en munten bij toeval toen hij wat meubels wilde verzamelen voor de veiling. Het goud lag overal in het huis verborgen onder meubels, tussen stapels beddengoed en in een badkamer. Ook vond hij gouden muntstukken een kistje van een oude whiskyfles. Het fortuin was verdeeld over twee goudstaven van 12 kilo, 37 kleinere staven van 1 kilo en 5000 muntstukken. In totaal had de schat een waarde van 3,5 miljoen euro. Nadat de erfgenaam het goud had gevonden heeft hij direct zijn advocaat ingeschakeld om een inventaris te maken van het goud.

In het huis werden verschillende certificaten gevonden uit de jaren 50 en 60 van de aankoop en bevestigen dat het goud eerlijk is verkregen. Het gevonden goud is inmiddels allemaal geveild en de gelukkige vinder mocht het grootste gedeelte van het geld houden. Vanwege de erfbelasting van 45 procent moest de erfgenaam een deel van zijn schat afstaan aan de Franse belastingdienst. Toch kan de welgestelde man voor de rest van zijn levensdagen op zijn lauweren rusten met een bedrag van 2,2 miljoen euro op zijn bankrekening.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like