Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Duitser wordt miljonair met het inzamelen van flessen

flessen

Als je dacht dat het inleveren van lege flessen niks oplevert dan heb je het goed mis. In Duitsland maakte een 27-jarige man namelijk handig gebruik van het inzamelsysteem waardoor hij binnen de kortste keren 1,2 miljoen euro wist te verdienen.

De man was de manager van een drankenhandel in Castrop-Rauxel en tijdens  zijn werk ontdekte hij hoe je de recycle-machines voor plastic flessen kon manipuleren. Als je een fles in de machine gooit, wordt deze vermalen en krijg je een bonnetje van 25 cent. De Duitser wist iedere keer het flesje vlak voordat hij vermalen zou worden uit de machine te vissen en het bonnetje te bemachtigen. En aangezien er in Duitsland in iedere supermarkt wel een lege flessenautomaat staat, besloot hij het trucje op grote schaal uit te voeren.

Zo wist hij na minstens 4,8 miljoen keer een lege fles door de machine te halen 1,2 miljoen euro te verdienen. Het is onduidelijk of hij hier hulp bij heeft gehad. Pas na vijf jaar werd de fraude met de recycle-machines ontdekt. De Duitser moet nu al het geld terug betalen aan de supermarkten die hij met zijn truc bedonderde. Aan de politie verklaarde de Duitser dat hij werkte voor iemand anders en dat hij voor het ‘inleveren’ van de flessen slechts 1600 euro per maand zou hebben gekregen.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply