Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Duitser houdt zich 25 kilometer vast aan hogesnelheidstrein

ice

Als de trein net voor je neus weg rijdt dan kan het zo zijn dat er door je hoofd flitst om toch nog op de trein te springen. Natuurlijk zul je dit niet snel doen en zal je de trein gewoon zijn gang laten gaan. Maar niet iedereen denkt hier hetzelfde over. Zo zou er in Duitsland een 59-jarige man tussen de stations Bielefeld en Hannover zich 25 kilometer lang hebben vastgeklampt aan de hogesnelheidstrein ICE.

De man stond tussen twee treinstellen met zijn voeten op een piepklein treeplankje. Gelukkig voor hem is de trein, die een topsnelheid van 330 kilometer per uur kan bereiken, amper het station uit voordat hij gezien wordt. Volgens de woordvoerder van de federale politie in Hannover heeft de man zijn leven te danken aan medewerkers van de spoordiensten. Zij zagen hem bij het vertrek uit station Bielefeld en brachten onmiddellijk de treinbestuurder op de hoogte.

Toen de machinist het bericht binnen kreeg denderden de trein met zo’n 160 kilometer per uur over het spoor. Gelukkig maakte de trein na 25 kilometer een stop on station Löhne. Daar brengt het personeel hem veilig aan boord. Wanneer de man op zijn bestemming in Hannover aankomt, wordt hij ontvangen door de federale politie. De man verklaarde dat zijn bagage al in de trein stond en dat hij even snel naar buiten was gegaan. Toen hij tot zijn schrik de deuren van de ICE dicht zag gaan sprong hij tussen de twee wagons. Het is nog niet bekend of de man voor de rechter zal moeten verschijnen.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like