Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Wtf: ‘Drugsdealende papegaai’ opgepakt door de Braziliaanse politie

parrot

Gepakt worden voor het dealen van drugs is geen pretje en vooral niet als je in Brazilië woont. Daarom besloten een aantal drugsdealers een getrainde papegaai te gebruiken om ze te waarschuwen voor de politie. Jammer genoeg werd het dier gevonden bij een inval in een drugspand in de plaats Vila Irmã Dulce en heeft de politie de papegaai in beslag genomen.

Bij het zien van politieagenten riep de papegaai: “Mama, de politie!” Volgens de agenten was de papegaai waarschijnlijk speciaal getraind om op de uitkijk te staan. Agenten noemen het dier papagaio do tráfico, dit betekent “drugsdealende papegaai”. Opmerkelijk genoeg heeft de het dier sinds de inbeslagname geen woord meer gesproken. Dus de politie hoeft vast niet te rekenen op een verklaring van de papegaai.

Inmiddels is het dier onderbracht in een plaatselijke dierentuin. Volgens een dierenarts is de vogel vijf jaar oud en kan deze soort wel 70 jaar worden. Er wordt gekeken of het dier in staat is om te vliegen. Indien mogelijk wordt de papegaai losgelaten in de vrije natuur. Naast een aanklacht voor drugsbezit en drugshandel kunnen de eigenaren van het dier ook een aanklacht tegemoet zien voor het illegale bezit van een wild dier.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like