Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

WTF: Dodelijkste wapen van Hitler geveild

tel2

 

Als je zou denken dat bommen en geweren de meest vernietigende wapens waren die Hitler tot zijn beschikking had tijdens de tweede wereld oorlog, dan heb je het mis. Dit was namelijk de persoonlijke telefoon van de nazileider, hiermee zou hij namelijk talloze mensen de dood in hebben gestuurd. Nadat de telefoon in 1945 uit de bunker van de Führer werd verwijderd werd hij jaren lang bewaard in een doos, tot dat er afgelopen week werd besloten de telefoon te veilen.

Adolf Hitler kreeg de telefoon van de Wehrmacht en gebruikte het toestel voornamelijk tijdens de laatste twee jaren van de Tweede Wereldoorlog. In die tijd gebruikte de nazileider de telefoon om zijn meest gruwlijke bevelen door te spelen, het was dan ook met meest dodelijkste wapen wat de Führer in zij bezit had. Hij is bloedrood bakeliet, beschadigd door oorlogsgeweld en voorzien van een hakenkruis en de naam van de eigenaar: Adolf Hitler. De Führerfoon werd in 1945 door de Russen aan de Britse verbindingsofficier Ralph Rayner geschonken. Wel pas nadat Rayner Eva Brauns telefoon afsloeg, omdat ‘ie rood mooier vond. Vervolgens belandde de telefoon voor jaren in een kartonnen doos.

Totdat zijn nu 82-jarige zoon Ranulf Rayner de telefoon aflopen week opgaf voor de veilig. “Mijn vader zag het niet als een relikwie van Hitlers gloriedagen, maar als een gehavend overblijfsel van zijn nederlaag, een soort van oorlogstrofee,” De veiligmeester omschrijft de telefoon als “Hitlers mobiele vernietiging toestel” en noemt het ‘waarschijnlijk het meest destructieve ‘wapen’ ooit. Naast de telefoon des doods worden er ook nog andere persoonlijke eigendommen van de Führer aangeboden. De veilingmeester schat dat de telefoon tussen de 185.000 en 277.000 euro opbrengen.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like