Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Dieven stelen massief gouden toiletpot uit Brits paleis

goudenpot2

Sommige mensen nemen geen genoegen met normaal en willen alleen het duurste van het duurste. Zo ook de inbrekers die afgelopen weekend het bekendste achttiende-eeuwse paleis van Groot-Brittannië, Blenheim Palace, waren binnengedrongen. De dieven waren namelijk uit op de 18-karaats gouden toiletpot die pas twee dagen werd tentoongesteld in het paleis.

Het zou gaan om een massief gouden toiletpot die in 2016 werd gemaakt door de provocatieve Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan. Het kunstwerk heeft een geschatte waarde van ruim een miljoen euro. De gouden toiletpot was het pronkstuk van van een donderdag geopende tentoonstelling in het Blenheim Palace.

De dieven sloegen in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreek 05.00 uur toe. De diefstal heeft tot aanzienlijke waterschade geleid, doordat de wc ook echt was aangesloten op waterleidingen en de riolering. Er is inmiddels een verdachte opgepakt, een man van 66, maar het gestolen toilet is nog spoorloos. Het paleis was tijdens het politieonderzoek gesloten maar is vandaag weer voor het publiek geopend.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like