Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Dakloze geeft gevonden cheque terug aan eigenaar, eigenaar geeft vinder de grootste kans van zijn leven!

alvez2

Als je iets waardevols vindt wat niet van jou is, kan je twee dingen doen; of je stopt het lekker in je eigen zak of je brengt het terug naar de rechtmatige eigenaar. Dit tweede besloot de dakloze Spanjaard Elver Alvarez in Amerika te doen nadat hij op straat een cheque van 10.000 dollar (8.400 euro) had gevonden. Als dank daarvoor werd de zwervende man rijkelijk beloond door makelaar Roberta Hoskie van wie de cheque was.

Toen Elver de cheque op straat in New Haven (Connecticut) vond, met daarop de naam van Roberta besloot hij naar haar op zoek te gaan. Met behulp van een bevriende dakloze achterhaalde hij van wie de cheque was. Via Google wisten ze uiteindelijk het adres van het makelaarskantoor van Roberta te achterhalen. De vrouw had op dat moment nog niet eens door dat ze haar cheque kwijt was. Nadat Elver haar de cheque had teruggestuurd, stond Roberta erop haar reddende engel persoonlijk te bedanken. Ze vertelde: “Er bestaan nog goede mensen op deze wereld, hij kon de cheque gewoon proberen te innen, maar dat heeft hij niet gedaan. Ik ga hem proberen te helpen.”

Nadat Roberta, de dakloze man had gevonden nodigde ze hem een dag voor Thanksgiving uit, voor een etentje bij haar thuis en overhandigde hem een ‘diploma’ voor zijn goede daad. Daarnaast maakte ze bekend wat hij allemaal cadeau zou krijgen van haar, namelijk een cursus Engels, een opleiding in de vastgoedsector en zodra hij zich er klaar voor voelt, een sollicitatiegesprek. Toen ze de dakloze Elver ook nog eens vertelde dat ze hem zou voorzien van een onderkomen barstte hij in tranen uit. “Deze kans ga ik met beide handen grijpen”, besloot hij.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like