Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Dakloze man krijgt een baan als schilder aangeboden

Dakloze man krijgt een baan als schilder aangeboden

Toen een dakloze man uit Manchester een voorbijganger wat kleingeld vroeg, had hij nooit gedacht dat hij aan het einde van de dag een baan als schilder zou hebben. De man was aan het bedelen om zo wat kleingeld bij elkaar te sprokkelen voor wat eten en een slaapplaats. De voorbijganger weigerde in eerste instantie om de dakloze geld te geven, maar kwam later terug met de vraag of hij voor zijn schildersbedrijf wilde werken.

In de tussentijd had de schilder het idee om de zwerver een baan aan te bieden met zijn collega’s overlegd. Die vonden het een goed idee aangezien ze wel wat extra hulp konden gebruiken. Wel wilden ze er zeker van zijn dat de dakloze man nuchter was en daarom besloot de man eerst een gesprek met hem aan te gaan. De Britse schilder ging terug naar de plek waar de dakloze man hem had aangesproken en ging met hem in gesprek. “Ze hadden een lang gesprek. Daarna legde de zwerver zijn tas neer, pakte een kwast en begon te schilderen,” vertelt Darren Wheatcroft, een voorbijganger die de twee mannen op de foto zette.

“De dakloze man leek het erg naar zijn zin te hebben tijdens het werken en hij kreeg van de andere schilders tips over hoe hij het beste kon schilderen”. De mensen die de man eerst hadden zien bedelen om wat kleingeld zagen nu dat hij hard aan het werk was en gaven hem complimentjes of gingen even kort met hem in gesprek. Aan het einde van de dag had de man genoeg geld verdiend om een slaapplaats te kunnen betalen. Zo kon hij de volgende ochtend uitgerust en wel weer vroeg aan de slag.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like