Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Crematorium opgeschrikt door exploderende kokosnoot

kokosnoot

In veel culturen is het gebruikelijk dat de nabestaande voorwerpen meegeven in de doodskist van de overledene. Maar Donna Ball, assistent directeur van een crematorium in de Engelse gemeente Bolton heeft rouwende mensen verzocht dit niet meer te doen. Onlangs zou het personeel van een crematorium namelijk flink zijn geschrokken toen er in een kist een kokosnoot explodeerde tijdens een crematie.

Ze vertelde dat er soms “een gigantische ontploffing kan plaatsvinden” doordat nabestaande spullen achterlaten in de doodskist. Ze zien de laatste jaren een flinke toename in spullen die in de kist worden gestopt met explosiegevaar. Voorwerpen die vaak worden meegegeven zijn mobiele telefoons, afstandsbedieningen, elektronische sigaretten en flessen alcohol.

Na het incident met de kokosnoot heeft de directie van het crematorium een oproep gedaan aan de bewoners van de gemeente om zo hun personeel te beschermen. “Volg de regels als je iets in de kist wilt plaatsten voor de crematie.” Uit respect voor de familie en de overledene willen ze de kist liever niet mee openmaken voor een extra controle. Toch je het personeel van de uitvaartdienst hier nu toe genoodzaakt om te checken of er niet stiekem iets in de kist is achtergelaten wat kan exploderen.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like