Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Britse vrouw leeft jaren met 27 contactlenzen in één oog

schermafbeelding_2017-07-18_om_13

Iedereen die contactlenzen draagt weet hoe gevoelig ogen kunnen zijn. Daarom zal het volgende verhaal waarschijnlijk hun ergste nachtmerrie zijn. Een Engelse vrouw van 67 was sinds ze lenzen begon te dragen meerdere keren haar lenzen vergeten uit te doen. Hierdoor heeft de vrouw jaren lang rondgelopen met 27 contactlenzen in één oog.

De lenzen werden ontdekt nadat een Rupal Morjaria, een Britse oogarts in opleiding de vrouw onderzocht voor een staaroperatie. Tijdens het onderzoek vond de oogarts “een blauwige massa” van zeventien samengeklonterde contactlenzen. Na verder onderzoek ontdekte de arts in hetzelfde oog nog eens tien andere lenzen. De oogarts vertelde: “Het waren er zoveel. En ze zaten allemaal aan elkaar geplakt. We waren vooral heel erg verrast dat ze geen pijn had”.

De vrouw in kwestie draagt al 35 jaar lang wegwerplenzen, maar kwam niet opdagen bij haar afspraken met de opticien. Oogartsen vinden het een bizar verhaal en kunnen zich niet voorstellen dat de vrouw niet meer last heeft gehad van de samengeklonterde lenzen. Volgens doktoren heeft de Britse dame heel veel geluk gehad. Het niet verwijderen van contactlenzen, kan leiden tot blindheid. De staaroperatie werd uitgesteld, omdat het risico op een ontsteking tijdens de ingreep te groot was.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like