Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Wtf: Britse chirurg brandt zijn initialen in lever patiënt

dokter

We hebben allemaal wel eens stiekem ergens onze initialen ingekrast om onze naam te vereeuwigen. Bij de meeste van ons blijft dit bij het krassen van de voorletters in een onschuldig stuk kalksteen of tafel maar sommige gevallen zijn toch iets extremer. Zo ook die van de 53-jarige Britse chirurg Simon Bramhall, hij moest zich namelijk afgelopen week aan de rechter verantwoorden, nadat hij zijn initialen in de lever van zijn patiënt had gebrand.

Bramhall werd in 2013 al ontslagen door het Queen Elizabeth-Ziekenhuis in Birmingham waar hij orgaantransplantaties uitvoerde. Afgelopen week gaf hij toe dat hij zijn patiënten had gebrandmerkt toen hij moest voorkomen voor de rechter. Wel ontkende hij dat hij de patiënten moedwillig heeft willen schaden. Dat laatste werd door de aanklager geaccepteerd, waardoor hem een zware straf bespaard blijft. Het nieuws werd bekend nadat de getransplanteerde lever van de behandelde niet goed genas en de initialen op het orgaan werden ontdekt door een andere chirurg.

Transplantatie chirurgen gebruiken een Argon laser om bloedingen die tijdens een orgaan transplantatie optreden te stoppen. Ook word deze apparatuur gebruikt om aan te geven waar in het orgaan er gesneden moet worden door deze plek te markeren. Volgens experts is het inbranden van initialen in een orgaan niet schadelijk en verdwijnen deze markeringen in een gezonde lever vanzelf weer. Toch zal de chirurg een straf moeten ondergaan omdat hij bij zijn actie geen rekening had gehouden met de gevoelens van de bewusteloze patiënt. Bramhall moet op 12 januari opnieuw voor de rechter verschijnen. Hij mag het proces in vrijheid afwachten.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like