Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Brit in gorilla pak volbrengen kruipend de Londense marathon

gorilla2

Ieder jaar zijn er weer een paar nieuwe opvallende figuren die mee doen aan de marathon van Londen. De een doet dit om op te vallen tussen alle andere deelnemers en de ander doet het om een goed doel te steunen. Het laatste is het geval bij de 41-jarige Britse politieagent Tom Harrison. Om geld op te halen voor de bescherming van gorilla’s in Afrika, legde hij op handen en voeten 42,195 km af in een gorilla pak.

Mr. Gorilla, zoals hij zichzelf noemt deed er zes dagen over om de finish te bereiken. Iedere dag legde hij in 10 tot 12 uur zo’n 7 kilometer af. Hierbij kroop afwisselend op handen en knieën en op handen en voeten om de blaren op zijn knieën te ontzien. ’s Nachts sliep hij bij vrienden van hem die langs de route woonde. Tijdens zijn tocht kreeg hij wel last van zijn buik hij vertelde: “Je maag is niet gewend aan deze houding, dus ik kreeg een beetje last van maagzuur.”

Met zijn actie haalde Mr. Gorilla ruim 27.000 euro op voor ’The Gorilla Organisation’. Deze organisatie zet zich in om Gorilla’s die in het wild leven in Rwanda, Uganda en Democratische Republiek Congo. Nadat Mr. Gorilla de finish had bereikt kreeg hij van de Gorilla-organisatie een beker uitgereikt voor zijn prestatie. Hij liet weten dat hij uitkeek naar een schoudermassage en een kop koffie.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like