Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Wtf: Boeing 747 te koop via Chinese veilingsite

boeing

Misschien had je altijd al de droom om piloot te worden of rond de wereld te vliegen in je eigen privévliegtuig. Als je dacht dat deze droom waarschijnlijk nooit werkelijkheid kon worden dan had je het mis. Want de drie Boeing 747 vrachtvliegtuigen van het inmiddels failliete Jade Cargo International, worden via een Chinese veilingsite verkocht. Het is voor iedereen mogelijk om op de publieke veilingsite een bod uitbrengen op een Boeing 747.

Dat de toestellen publiekelijk worden verkocht is vrij uniek. In zes eerdere veilingen werd al geprobeerd de vliegtuigen te verkopen, alleen hier levereden de in 2007 nieuw geleverde Boeings niks op. De goedkoopte Boeing, inclusief motoren, staat voor 15,5 miljoen euro te koop op de veilingsite.

Het gebeurt niet vaak dat een vliegtuig publiekelijk wordt geveild. Meestal worden toestellen na een faillissement doorverkocht aan een andere luchtvaartmaatschappij, een enkele keer worden ze doorverkocht aan staatshoofden en regeringsleiders. Bieden kan nog tot 20 november. Geïnteresseerden moeten alleen wel een borg betalen voor ze een bod kunnen uitbrengen.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like