Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Bestuurder elektrische auto tijdens het rijden opgesloten door software update

nio

Vandaag de dag maakt al die technologie ons leven een stuk gemakkelijker. Maar elke nieuwe technologie brengt onvermijdelijk nieuwe gevaren met zich mee. Dat blijkt maar weer nadat er in China een bestuurder van een elektrische auto werd opgesloten in zijn voertuig er tijdens het rijden een software-update werd geïnstalleerd.

De auto kwam op de weg tot stilstand en zorgde er vervolgens voor dat de bestuurder langer dan een uur vast zat. Autofabrikant Nio, bevestigde dat een van hun testauto’s midden in het drukke verkeer van Peking tot stilstand is gekomen nadat de bestuurder ervoor koos om een software-update te installeren. Toch had dit volgens liet het bedrijf weten dat dit nooit had mogen gebeuren tijdens het rijden en bood het bedrijf onmiddellijk hun excuses aan.

Normaal gesproken zou de bestuurder worden geadviseerd om de auto eerst langs de kant van de weg te zetten voordat je een update installeert. Tijdens het installeren van de update kwam niet alleen de auto tot stilstand, maar kon de bestuurder ook niet uit de auto komen. Zo was het niet mogelijk om de deuren te openen, of om een raam open te zetten. De autofabrikant is een onderzoek gestart hoe dit heeft kunnen gebeuren en zullen er alles aan doe om soortgelijke situaties in de toekomst te vermeiden.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like