Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Wtf: Belg met 3,4 promille in z’n bloed niet veroordeeld wegens dronkenschap

schermafbeelding_2018-11-30_om_21

Dat sommige mensen een stalen lever hebben bewijst een 29-jarige man uit Alken maar weer. Hij werd namelijk aangehouden toen hij met hoge snelheid door rood licht reed, waarna hij een aantal testjes moest toen om te controleren of hij had gedronken. De agenten konden geen uiterlijke kenmerken van dronkenschap vaststellen. Maar tijdens een bloedtest bleek dat de man 3,4 promille alocohol in zijn bloed had.

De automobilist is door de rechter uiteindelijk niet bestraft voor dronkenschap. Hij kon nog normaal een rechte lijn lopen, stapte zonder moeite zijn auto uit en sprak nog verstaanbaar. De man uit Alken slaagde bij die testjes en op het proces verbaal werd dronkenschap dus niet aangekruist. Een bloedtest wees echter uit dat hij 3,4 promille in zijn bloed had, en dat staat gelijk aan minstens twintig biertjes. De politierechter in Brugge legde hem een straf op van 75 dagen rijverbod en 4.200 euro boete. Maar de Alkenaar is alleen veroordeeld voor intoxicatie en niet voor dronkenschap. 

Volgens professor toxicologie Jan Tytgat bestaat het fenomeen van ’wel zwaar geïntoxiceerd, maar niet dronken’. “Dat komt voor bij één procent van de mensen. Het is geen genetisch voordeel. Het is bijna altijd een teken van alcoholverslaving.” Bij enkel intoxicatie en geen dronkenschap mogen wij – maar is het niet verplicht– een rijverbod op te leggen. Maar als ik iemand voor me zou hebben, die 3,4 promillie alcohol in zijn bloed had en toch niet dronken was, dan leg ik hem zeker een rijverbod op.”

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like