Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Belg met 23 keer een rijverbod krijgt eindelijk celstraf

bier

Drinken achter het stuur is natuurlijk hartstikke verboden. Maar hoe zwaar je ze ook straft, sommige mensen zullen het nooit leren. Dat blijkt maar weer want een man uit de Vlaamse plaats Zonhoven in de Kempenvoor nadat hij wederom is gepakt met drank op achter het stuur. De Belg had in totaal al 23 levenslange rijverboden en is na de zoveelste keer veroordeelt tot een celstraf van anderhalf jaar.

Naast dat de Belg dronken was had hij ook speed gebruikt. De man trok de aandacht doordat hij in de Mercedes van zijn vriendin slingerend over de weg reed. Hij had ruim 1 promille alcohol in zijn bloed, bleek na een test, meer dan twee keer zo veel als is toegestaan. Bij de rechtszaak vorige maand omschreef de politierechter de man als “de ergste persoon die ik in mijn veertigjarige carrière heb meegemaakt”.

De aanklager wilde dit keer de sanctie rijverbod maar achterwege laten, omdat de man daar duidelijk niet gevoelig voor is. Hij zei de samenleving te willen beschermen tegen de verdachte en eiste anderhalf jaar gevangenisstraf. De rechter ging daar dus in mee. Aangezien er weer een gevaar van de weg is gehaald is het verkeer is België weer een stuk veiliger.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like