Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Wtf: Bejaarde vrouw ontvangt liefdesbrief die 70 jaar lang op de zeebodem lag

oma

Dat echte liefde zelfs rijkt tot de diepste krochten van de zeebodem, bewijst zich maar weer nadat er een scheepswrak op de bodem van de Atlantische Oceaan werd gevonden. In het scheepswrak werd namelijk een ontroerende liefdesverklaring ontdekt die was bedoeld voor Phyllis Ponting. De 99-jarige vrouw ontving de liefdesbrief van haar verloofde Bill Walker nadat hij 70 jaar lang op de zeebodem had gelegen.

Phyllis had de hoop opgegeven toen ze begin jaren ‘40 niets meer van haar geliefde vernam. Het antwoord op haar bevestiging van zijn huwelijksaanzoek zou ze nooit meer hebben gekregen. Tot nu dus. Want de laatste brief van Bill Walker aan Phyllis werd samen met 700 andere brieven gevonden in het wrak van de SS Gairsoppa, een vrachtschip dat in februari 1941 voor de Ierse kust tot zinken werd gebracht door een Duitse U-boot.

Al die jaren bleef Phyllis zich afvragen wat er was gebeurd met haar toenmalige verloofde Bill. De vrouw vond later haar geluk bij Jim Holloway, met wie ze trouwde en vier kinderen kreeg. Later hertrouwde ze nog met Reginald Ponting, wiens achternaam ze overnam. Maar tijdens al die jaren bleef ze zich toch afvragen wat er gebeurd was met haar eerste verloofde.

Nadat de brief van de verliefde soldaat samen met 700 andere brieven uit het wrak van de SS Gairsoppa werd gehaald. Kon de bejaarde vrouw worden opgespoord en werd de brief aan haar overhandigd. “Het is ongelooflijk dat de brief zich al die tijd op de bodem van de zee bevond en ik hem nu kan lezen”, vertelde de vrouw, die nu vier kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen heeft. Omdat er geen licht en geen zuurstof was in het wrak konden de brieven goed bewaard blijven.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like