Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Beer in de Pyreneeën jaagt op 209 schapen

beer1

Ze zeggen wel eens dat als je oog in oog komt te staan met een wilde beer je beter niet kunt weg rennen. Want als de beer achter je aan begint te rennen heb je geen schijn van kans. Dit had een kudde schapen die op de Mont Rouch in de Pyreneeën, op de grens tussen Spanje en Frankrijk, aan het grazen waren niet helemaal begrepen. Want nadat de kudde schapen werd opgejaagd door een beer stortte de dieren massaal van een klif.

De beer zou in totaal 209 schapen de doodt in gejaagd hebben toen hij de kudde probeerde te grijpen. De kadavers werden afgelopen woensdag in Spanje ontdekt. Aan Franse zijde werden een aangevreten karkas gevonden en sporen van een beer, zoals haar. Ongeveer een kwart van de kudde is gedood. De andere dieren verspreidden zich over het gebied. De rest van de kudde is nog niet teruggevonden door de moeilijke weersomstandigheden.

Begin jaren negentig werden er enkele bruine beren vanuit Slovenië overgebracht naar de Pyreneeën, omdat de diersoort daar dreigde uit te sterven. Inmiddels leeft er weer een twintigtal van deze roofdieren in de streek. Ondanks dat de herders zullen worden gecompenseerd voor hun verlies roept een plaatselijke landbouworganisatie op om de beren die vee aanvallen weg te halen. De voorzitter Alain Servat vertelde: “We zeiden bij de herintroductie van de beren al dat dit soort aanvallen zou toenemen”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like