Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Auto vliegt bijna in brand door plastic flesje met water

flesje

Het is altijd lekker om met dit weer tijdens het autorijden een flesje water bij je te hebben voor het geval je dorst krijgt. Maar waarschijnlijk wist je niet dat het ontzettend gevaarlijk kan zijn om dat zelfde plastic flesje in je geparkeerde auto te laten liggen terwijl de zon er vol op staat. Op deze manier is er zondagmiddag in Giethoorn, namelijk bijna een geparkeerde auto in de brand gevlogen.

Het plastic flesje lag in de kofferbak van een zwarte Audi die geparkeerd stond in het Overijsselse Giethoorn. Een toerist zag dat er plotseling rook ontstaan in de geparkeerde auto en waarschuwde gelijk omstanders die de politie belden. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was het voertuig gevuld met rook. De oorzaak van het brandje bleek een plastic flesje met water die in de kofferbak van dit voertuig waarschijnlijk als vergrootglas heeft gewerkt.

Hierdoor begonnen een aantal tuinstoelkussens die ook in de kofferbak lagen plotseling te smeulen. De eigenaresse van de auto, Nienke Sloterwijk is enorm blij met de alerte reactie van de brandweer. Op de Facebookpagina van de politie schreef ze: “Onwijs bedankt voor de snelle actie politie en brandweer maar ook omstanders die zo snel hebben gereageerd! Nooit geweten dat dit zo snel kon gebeuren! #leermoment!”

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like