Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Armband geeft schok wanneer jij te veel fastfood eet

shock

Het afleren van slechte gewoontes is voor sommige mensen een uitdaging. Gelukkige zijn er altijd technologische bedrijven, die mee denken aan oplossing voor dit probleem. Zo ook het Amerikaanse bedrijf Pavlok. Ze hebben namelijk een armband – met de gelijknamige naam als het bedrijf – ontwikkeld die je een elektrische schok geeft als je te veel fastfood eet, op je nagels bijt of als je te lang op internet zit.

Het idee is dat je door de elektrische schokjes je slechte gewoonte(s) vanzelf afleert. Het ’schokje’ van 350 volt voelt ongeveer hetzelfde aan als de schok die je krijgt wanneer je een statische geladen deurklink vastpakt. Natuurlijk herkent de armband niet uit zichzelf wanner je slecht eet, maar het is de bedoeling dat je elke keer wanneer je in de verleiding komt, jezelf een schok toedient. De siliconen armband is verkrijgbaar ik verschillende kleuren en de batterij genoeg power om je 150 keer een ’schop onder je kont’ te geven.

Volgens de bedenkers van de armband zou je binnen drie tot vijf dagen van je slechte gewoonte af zijn. Ze zeggen: “Door de schokken wordt het zien van bijvoorbeeld fastfood niet meer gezien als iets lekkers, maar verbind je dat aan iets negatiefs waardoor je je slechte gewoontes sneller afleert.” De reacties van de gebruikers van de armband zijn verdeeld. Veel van hen laten namelijk weten dat het idee van het afwennen van je slechte gewoontes doormiddel van de armband te mooi is om waar te zijn. Ook wetenschappers zijn sceptisch en denken dat de armband niet gaat werken omdat je de vrijheid hebt ’m af te doen.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like