Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Aannemer metselt lantaarnpaal in appartement vanwege ‘traagheid gemeente’

paal1

Als je van plan bent om appartementen te bouwen en je moet als aannemer wachten op de gemeentelijke bureaucratie. Dan zal er natuurlijk nooit een gebouw komen te staan. Daarom zul je soms creatief moeten omgaan met de situatie om de bouw toch voort te zetten. Dit vonden een architect en een aannemer in de Belgische plaats Keerbergen ook en daarom besloten ze een lantaarnpaal die in de weg stond inmetselen in het gebouw.

Op het eerste gezicht lijk het om een vergissing te gaan, maar volgens de architect was dit precies de bedoeling. Hij vertelde: ”Het is een creatieve oplossing om administratieve traagheid te vermeiden“. Op de plattegrond voor de bouwvergunning stond de lantaarnpaal aangegeven doormiddel van een klein cirkeltje. Volgens Marc Vangrunderbeek, wethouder van Ruimtelijke Ordening zou Netbeheerder Eandis de lantaarnpaal zo snel mogelijke van de overzijde van de straat verplaatsen.Omdat er nog niks van deze plannen terecht was gekomen besloot de architect om het obstakel heeft te tekenen.

Toen de aannemer aan de slag ging, stond de lantaarnpaal echter knap in de weg. Hem eigenhandig omzagen was geen oplossing en dus besloten ze om de paal heen te metselen. Uiteindelijk heeft de netbeheerder bevestigd de paal deze week te verplaatsen. De aannemer zei: “Als dat is gebeurd, metselen we de voorgevel netjes dicht. Op die manier lopen wij geen vertraging op. Het is alleen vervelend voor onze bouwvakkers, die het werk deels moet overdoen.”

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like