Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

96-jarige Robertine drinkt nog elke dag 15 fluitjes bier

bejaarde1

Mensen zeggen vaak dat veel drinken niet goed voor je is en dat je daardoor dan ook niet oud zult worden, maar hier heeft de bijna honderdjarige Robertine Houbrechts uit het Belgische dorp Muizen geen last van. De kranige dame drinkt namelijk elke avond in haar stamkroeg Floreal menig caféganger onder de tafel. Ze drinkt namelijk elke dag nog 15 fluitjes bier en werd als vaste stamgast getrakteerd op een vat Jupiler tijdens haar 96ste verjaardag.

Echt dronken wordt Robertine naar eigen zeggen niet. ”Hooguit wat ‘draaienissen’ in het hoofd, maar da’s van de ouderdom. De dokter zegt dat zolang het nog gaat, ik gewoon naar het café mag blijven gaan. Dat kan volgens hem geen kwaad. Ondertussen drink ik ook al zoveel jaren bier en ik leef nog steeds. Het moet wel een goed medicijn zijn, want ik hoef zelfs geen enkel pilleke te nemen.” Robertine heeft, met een uitgebreid horecaverleden, altijd al wel goed met de pintjes overweg gekund. Tot haar 60ste was de dame dan ook nog actief achter de bar van haar eigen café, De Ster.

Vanzelfsprekend wordt Robertine ook dronken. De Café-eigenaar verteld: “Aan het eind van de avond schenk ik haar daarom wel eens een ‘bleuke’. Daar zit heel wat minder alcohol in maar dat proeft ze op dat moment toch niet meer. “In haar stamcafé is de bejaarde dame zeer geliefd. De cafébazin en haar vaste gasten hebben zich al voorgenomen voortaan elke verjaardag van Robertine te vieren. ”We kijken uit naar de 100, want dan wordt het hier een groot Jupilerfeest.”

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like