Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

915 munten verwijderd uit de buik van zeeschildpad

Zeeschildpad

Wie er in de dierentuin wel eens bij het schildpadden verblijf is geweest, weet dat er vaak tientallen muntjes in het reservoir liggen. Deze muntjes worden vaak in het zwemwater gegooid omdat mensen denken dat dit geluk brengt. Ook in het reservoir van de 25-jarige schildpad Omsin uit Thailand gebeurde dit. Alleen liet Omsin deze munten niet liggen, maar slikte hij ze door. Afgelopen weekend moet hij daarom worden geopereerd, omdat hij maar liefst 915 muntjes in zijn buik had.

De groene zeeschildpad Omsin, wat in het Thais spaarpot betekent, verblijft in een fontein die staat in een natuurpark in Sriracha (plaats ten oosten van Bangkok). Het arme beest had zoveel muntjes ingeslikt dat hij niet meer goed kon zwemmen. De munten en andere voorwerpen die tijdens de operatie uit de schildpad werden gehaald, wogen maar liefst 5 kilo. De operatie duurde in totaal zo’n zeven uur en volgens de dierenartsen zou dit de eerste keer in de wereld zijn geweest dat deze ingreep is gedaan bij een schildpad.

“We denken dat het een maand zal duren voordat de schildpad weer volledig is hersteld”, vertelde Nantarika Chansue, een van de arsten die Omsin heeft geopereerd. Hiernaast zal de zeeschildpad nog zo’n zes maanden fysiotherapie nodig hebben om weer goed rond te kunnen zwemmen. Hoeveel de munten die Omsin ingeslikt zou hebben in totaal waard waren kon niet worden achterhaald, veel munten kwamen namelijk uit het buitenland of waren verroest.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply